ΑρχικήΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΜΗ!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΜΗ!

Σύμη! Το κόσμημα των Δωδεκανήσων!

 

Στα Δωδεκάνησα, δίπλα στο νησί της Ρόδου, βρίσκεται το νησί της Σύμης. Η Σύμη μαγεύει απ’ την πρώτη κιόλας ματιά! Αποτελεί το ιδανικότερο μέρος για να απολαύσει κανείς τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού. Eίναι ένας απ’ τους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου. Η μοναδική κομψότητα αλλά και το παραδοσιακό στυλ που χαρακτηρίζουν το νησί της Σύμης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Τα παραδοσιακά σπίτια της, με το χρώμα της ώχρας, απλώνονται αμφιθεατρικα.

Η Σύμη χωρίζεται σε 2 βασικά τμήματα, το Γιαλό και το Χωριό ('Aνω Χώρα). Ο Γιαλός είναι το φυσικό λιμάνι του νησιού και το Χωριό είναι το μέσο και άνω τμήμα του νησιού. Οι δυο αυτοί οικισμοί ενώνονται με την Καλή Στράτα. Περπατώντας κανείς τα 400 περίπου φαρδια πλακόστρωτα σκαλοπάτια της  Καλής Στράτας απολμβάνει τη γραφικότητα του οικισμού με τα παλιά νεοκλασικά κτίρια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να απλώνεται σε κάθε βήμα! Ένας ακόμη, οικισμός είναι το Πέδι, ο οποίος είναι παραθαλάσσιος και η παραλία του οποίου βρίσκεται στο βάθος του όρμου. Στο νησί υπάρχουν κι άλλοι μικρότεροι οικισμοί, όπως το Νημποριό και το Ξίσος. Το Nautilus έχει θέα στον οικισμό του Χωριού και στον παραθαλάσσιο οικισμό Πέδι.

Στην άλλη άκρη της Σύμης βρίσκεται ο πολυούχος του νησιού, η μονή του Αρχαγγέλου Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη. Βρίσκεται σ’ έναν όμορφο όρμο με καταπράσινα νερά. Γνωστός για τα θαύματά του προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Η ενέργεια είναι διάχυτη σ’ όλο το μοναστήρι.

Στα μουσεία του νησιού θα γνωρίσετε τον πολιτισμό της Σύμης απ’ τους αρχαίους χρόνους.

Γνωρίστε τις παραδοσιακές γεύσεις της Σύμης στα όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια. Γευθείτε το φημισμένο συμιακό γαριδάκι. Μικρό αλλάταυτόχρονα πεντανόστιμο.

Πολλά είναι τα καραβάκια που θα σας πάνε στις παραλίες της Σύμης. Υπάρχουν αρκετές οργανωμένες παραλίες με εστιατόριο, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως κατέχουν οι φυσικές παραλίες του νησιού με τα υπέροχα καθαρά νερά του Αιγαίου!

Απευθυνθείτε στη ρεσεψιόν μας και γνωρίστε καλύτερα το νησί της Σύμης!

Πού να φάτε; Τι να δείτε;

Ρωτήστε μας για το πώς θα βρεθείτε στις υπέροχες παραλίες που κρύβει!

Ανακαλύψτε τους κρυφούς “θησαυρούς” του νησιού!